Ízek és felfedezések

Kávézónk fennállása óta foglalkoztatott a gondolat, hogy akkor tudjuk uralni a kávékészítés folyamatát igazán, hogyha a minőségi alapanyag rendelkezésre áll, annak sajátosságait ismerjük és a frissessége garantált. A kávé esetében a frisseséget a pörköléstől számítva csupán hetekben mérjük, hisz aromái illékonyak, összetevői különösen érzékenyek a környezeti hatásokra (levegő, fény, nedvesség). Ezeket nagyon nehéz kivédeni, ha nem lehetetlen (gondoljunk csak a frissen sült kenyérre, aminek semmivel nem összehasonlítható íze, aromája van). Ami az alapanyagot illeti, gondolom sokan vannak, akik kiváncsiak arra, hogy mégis milyen különleges ízjegyek jellemeznek egy-egy kávétermő területet, kávéfajtát, vagy feldolgozási módszert. A legtöbb jól csengő márkanév nem tesz lehetővé ilyen betekintést.

Innen jött a konklúzió: pörkölünk, és hogy mit és hogyan, szívesen megosztjuk, ezzel is hozzájárulni vágyva a minőségi kávéfogyasztás elterjedéséhez.

Egy kalandra invitálunk, amelynek mi sem tudjuk, mi lesz a következő állomása, de nagyon élvezzük az utat magát.

Különböző termőhelyek, kávéfajták, eljárások gyümölcseiből a legkorszerűbb kézműves pörkölési technológia segítségével, sok tanulás és kisérletezés árán igyekszünk izgalmas ízegyvelegeket előhozni azért, hogy arra a néhány röpke pillanatra, amíg egy kávét lehörpintünk úgy érezzük most egy fényponthoz értünk, minden másról megfeledkezhetünk.


A jelenlegi kínálatunkról tájékozódni, illetve rendelni itt lehet: www.mtrm.hu, vagy MTRMroast